Logo Korpeveien legeklinikk
kampanje - Spar 50 % på hårfjerning
Spar 50 % på hårfjerning!
Vi har markedets beste hårfjerningsteknologi som også fjerner grå og lyse hår!
Trykk her og velg behandling, betal enkelt med Vipps!

Rynkebehandling – når bør jeg egentlig starte?

Rynkebehandling i Drammen - Dame som ser seg i speilet og glatter ut rynker

Enten du bare begynner å legge merke til de første antydningene til kråkeføtter omkring øynene når du smiler, eller du føler at pannelinjene er blitt for dype, er det veldig vanlig å lure på når du bør forsøke rynkebehandling eller injeksjonsbehandling med dermal filler. Hvis du er nysgjerrig om det er tid for behandling eller ikke, er det sannsynlig at du er tidlig ute. Noen antar at de er for unge, mens andre lurer på om de bør vente til aldringstegnene er mange og utgjør en veldig synlig forskjell før de selv vurderer seg som klare for injeksjonsbehandling.

Her er en kort innføring – botulinumtoksin slapper av musklene i ansiktet som hjelper mot rynker, mens dermal filler tilfører volum i ansiktet på steder der volumet kan mangle (et vanlig problem med aldring). Det finnes også andre aldringsbehandlinger slik som microneedling med Skinpen, som stimulerer kollagenproduksjonen i huden.

Som med andre prosedyrer handler dette ikke akkurat kun om alder. Du kan begynne å utvikle rynker så tidlig som i begynnelsen av 20-årene, mens du kan også være heldige nok til å ikke se så mye som en fin linje før langt ut i 30-årene. Mye avhenger av faktorer som soleksponering, røyking, stress, genetikk og til og med fuktighetsnivåer og hvordan du sover.

Du bør også vurdere om rynkene dine er dynamiske eller statiske. Dynamisk betyr at de bare oppstår når ansiktet ditt er i bevegelse. Eksempler kan være rynker mellom brynene mens du tenker, eller linjer som bare vises når du ler eller smiler. Dynamiske rynker kan begynne i de tidlige 20-årene, men det er mer sannsynlig at de forekommer sent i 20-årene og tidlig i 30-årene

Statiske rynker er rynker som er etset inn i huden din, for eksempel kråkeføtter omkring øynene eller linjer i pannen, som forblir selv når ansiktet ditt er i ro. Statiske rynker dukker vanligvis opp tidlig i midten av 30-årene, men igjen, kan en av disse typene forekomme enten senere eller tidligere, avhengig av faktorene som er oppført ovenfor.

Pasienter kommer oftere inn for behandling av statiske rynker; Imidlertid, hvis alt du har er dynamiske rynker, anbefaler vi generelt at den beste tiden å behandle dem er når / hvis de plager deg. Enda viktigere er at bruk av botulinumtoksin på et tidlig tidspunkt hjelper til med å forhindre at dynamiske linjer blir til statiske linjer.

Noen ganger har du kanskje ikke utviklet rynker ennå, men du kan fremdeles ha aldringstegn. Noen åpenbare tegn er aldersflekker, forstørrede porer og tap av volum under øyet. Men det er også endringer som skjer «bak kulissene», så som volumtap, tap av underliggende vevsstøtte og elastisitet, tynnere hud, endringer i beinstrukturen og mer. En god behandler kan få øye på disse endringene, også de som ikke er så opplagte, og anbefale et godt behandlingsforløp.

Så, når skal du forsøke botulinumtoksin, dermale fillere eller andre injiserbare midler? Svaret ligger hos deg. Akkurat som når du fant (eller når du finner) det første grå håret ditt … når du ser de første rynkene i speilet- dette kan påvirke selvtilliten din, uansett hvor mye du visste at de kom.

Hvis du føler at du ikke er fornøyd med hvordan du ser ut, ikke vær redd for å forsøke estetisk behandling, og ikke anta at de bare er for middelaldrende eller eldre. Hvis genetikken din har disponert deg for at du allerede har harde linjer i huden din i tjueårene, kan det være riktig tidspunkt å starte. Hvis du er heldig nok til ikke å utvikle dype furer i huden din med ansiktsbevegelser, så kan du vente til du ser de bevegelseslinjene før du begynner å behandle dem. Men husk at forebygging er veldig viktig. Så ikke vent til disse linjene har gravd seg inn i huden din!

En god behandler vet hvordan du kan forebygge selv de minste rynker, slik at du ser ut og føler deg best mulig. Hvis du fremdeles er usikker på om rynkebehandling er noe for deg, kan før og etter bilder av behandlinger på personer med lette rynker hjelpe deg med å visualisere hva du kan forvente med tanke på hvor stor forskjell du kan forvente. Husk også hvor lenge behandlingene varer … kanskje du bare vil ha en behandling for å få deg gjennom din neste store begivenhet, eller kanskje du vil ha mer varige resultater (noen dermale fillere varer opptil et år).

Hvis du ønsker en uforpliktende konsultasjon kan du bestille time hos oss. Vår lege vil undersøke ansiktet ditt og være ærlig om du bør motta behandling ennå, eller vente litt, samt hvilket forbedringsnivå du kan forvente av behandlingen i ditt tilfelle. Vi presser aldri behandling på noen, så du kan føle deg trygg i våre hender!

Få Gratis Kjemisk Peeling

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få gratis kjemisk peeling fra SkinCeuticals og et Gavekort på kr 1000,- når du handler for mer enn kr 3990,-

Meld deg på vårt nyhetsbrev

*Gjelder i perioden 1/8 t.o.m 1/10