Korpeveien Legeklinikk i Drammen - Logo

DIGITAL PRISLISTE 2024

IPL OG E-LIGHT

- korpeveien legeklinikk

IPL OG E-LIGHT

IPL behandling er en behandling som kan bidra til å endre hudens utseende og tekstur. Behandlingen bruker intensivt pulserende lys (IPL) for å stimulere kollagenproduksjonen i huden, noe som kan redusere forbedre hudens elastisitet og fasthet.

IPL kan også bidra til å redusere synligheten av solskader, pigmentflekker og ujevn hudtone. Behandlingen kan utføres på ansiktet, halsen, brystet og hendene, og kan tilpasses individuelle behov og ønsker.

Det finnes flere medisinske studier og dokumentasjon som viser at IPL kan ha positive effekter på huden. IPL-behandlingen kan bidra til å stimulere kollagenproduksjonen i huden, noe som kan redusere synligheten av fine linjer og rynker, samt forbedre hudens elastisitet og fasthet.

En studie publisert i Journal of Cosmetic and Laser Therapy i 2011 fant at IPL-behandling kan forbedre hudens tekstur og redusere synligheten av fine linjer og rynker. En annen studie publisert i Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology i 2014 fant at IPL-behandling kan redusere synligheten av pigmentflekker og ujevn hudtone.

Det er også dokumentert at IPL-behandling kan bidra til å redusere synligheten av porer og gi huden en fin glød. En studie publisert i Journal of Cosmetic Dermatology i 2018 fant at IPL-behandling kan redusere synligheten av porer og forbedre hudens glød.

Det er viktig å merke seg at resultatene kan variere fra person til person, og at det kan være noen bivirkninger og risikoer forbundet med IPL-behandlingen. Det er derfor viktig å diskutere eventuelle helseproblemer eller allergier med oss før du gjennomgår en IPL-behandling.

Det finnes en rekke spesifikke hudproblemer som kan løses ved hjelp av IPL behandling:

 • Pigmentflekker
 • Rødhet forårsaket av rosacea
 • Sprengte kapillærer
 • Rynker og fine linjer
 • Redusere porer
 • Forbedrer hudtekstur
 • Glattere hud 
klokken
Behandlingstid
Timeglass form
Nedetid
En kvinne har fått behandling og føler seg fresh
Resultat
kalender ikon
Varighet
vekt ikon
ubehag
Kvinnelig lege
Utføres av
Dra Monica Braaten google anmeldelser

SPØRSMÅL OG SVAR

IPL og E-light

Fordeler med IPL
Fjerner røde flekker, brune flekker og arrdannelse, samt redusere porestørrelse, eliminere og redusere rynker og forbedre den generelle hudtekstur, glatthet og kvalitet.

Gir en legitim og langvarig løsning, i motsetning til noen prosedyrer som kun gir kortsiktige resultater.

IPL-behandling kan bidra til å fjerne solflekker og pigmentflekker, redusere utvidede porer og rynker, og gi en glattere og bedre hudtekstur. Det er viktig å merke seg at resultatene kan variere fra person til person, og at det kan være noen bivirkninger og risikoer forbundet med IPL-behandlingen.

Det finnes flere medisinske studier som har undersøkt effektiviteten av IPL-behandling for å løse hudproblemer. Her er noen eksempler:

1. En studie publisert i Journal of Cosmetic and Laser Therapy i 2018 fant at IPL-behandling var effektiv for å redusere synligheten av pigmentflekker og rødhet forårsaket av rosacea.
2. En annen studie publisert i Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology i 2019 fant at IPL-behandling var effektiv for å redusere synligheten av sprengte kapillærer.
3. En tredje studie publisert i Journal of Drugs in Dermatology i 2019 fant at IPL-behandling var effektiv for å redusere synligheten av rynker og fine linjer.

Disse studiene og andre lignende studier gir støtte til påstanden om at IPL-behandling kan være effektiv for å løse en rekke hudproblemer.

Det er viktig å merke seg at IPL-behandling ikke er egnet for alle, og at det kan være noen bivirkninger og risikoer forbundet med behandlingen. Det er derfor viktig å diskutere eventuelle helseproblemer eller allergier med Korpeveien Legeklinikk eller annen medisinsk profesjonell før du gjennomgår en IPL-behandling.

Andre fordeler
– Ingen smerte – kan sammenlignes med en lett massasje
– Ingen bedøvelse nødvendig
– Ingen nedetid
– Passer for alle hudtyper

Hvor mye behandling er nødvendig?
Antall behandlinger for vil variere avhengig av tilstanden som behandles og hvordan hver enkelt reagerer.

Hvor lenge varer resultatet?
Resultatene er langvarige.

Hva er restitusjonstiden?
Restitusjonstiden er avhengig av tilstanden som behandles og hver persons evne til å helbrede. Vanlige behandlingsintervaller er 3-4 uker.

Er behandlingen trygg?
MÖ Spectrum ultraraske pulser arbeider for å minimere mengden varme som overføres. Mindre varme betyr mindre skade på omkringliggende hud og mindre risiko for skade.

Bør klienten unngå sol etter behandling?
Etter laserbehandlinger er huden lettere utsatt for skader fra sollys, og derfor er det nødvendig å minimere soleksponering og bruk av solkrem med SPF30+.

Hvor lang tid tar behandlingsprosedyren?
Det avhenger av størrelsen på området som skal behandles, og 10 minutter er vanlig for de fleste behandlinger.

Hvordan føles MÖ Spectrum-behandlingen?
De fleste klienter opplever svært lite ubehag og behandlingen kan sammenlignes med en lett massasje.

Hva er rådene etter behandling til klienter?
Hold området rent, vask med temperert vann.
Unngå bruk av irritanter eller sentralstimulerende løsninger eller kremer på området (hvis du er usikker, diskuter dette med behandleren din).
Unngå varme f.eks. varme bad/dusjer, dampbad, badstuer og spa etc i 48-72 timer etter behandling.
Ikke bruk barbering før 2-4 dager etter behandling.
Skulle området virke rødt eller ømt, bruk anbefalt etterbehandlingsgel eller bruk av is eller kjølende gelpakker kan forbedre komforten og redusere rødhet og hevelse.
Ikke bruk falske solingsprodukter i to uker før behandlinger, inkludert spraybruning og fargede fuktighetskremer.
Ikke eksfolier området før 3 dager etter behandlingen.
Ikke bruk blekekremer eller parfymerte produkter på 24-48 timer.
Ikke plukk eller rip det behandlede området.
Unngå å bruke trange klær.
Fukter kroppen ved å drikke mye vann
Solbeskyttelseskrem, minimum faktor 20 må påføres i 6 uker etter behandling
Direkte sollys (også solarium) bør unngås, spesielt uken etter behandlingen.

NB. Varme og fuktige værforhold kan forverre huden i perioden umiddelbart etter behandlingen.

Hvordan foregår behandlingen?

 • Under en IPL og E-light prosedyre er det intens lys fra en rekke bølgelengder som er fokusert på de spesifikke delene av huden du behandler. IPL-enheten blir forsiktig presset på huden med en jevn gjennomsiktig overflate som avgir lyset på de målrettede områdene. Dette lyset bidrar til å stimulere til produksjon av kollagen og elastin, noe som vil bidra til å fylle i linjer og rynker eller grunne arrdannelser samtidig som det reduserer rødhet, misfarging og flekker. Det målrettede vevet som er skadet blir naturlig fjernet av kroppen. Avhengig av hva som blir behandlet, kan det nøyaktige bølgelengdeområdet justeres for å optimalisere resultatene. Man bruker øyenmaske for å beskytte øynene og synet under prosedyren og gele påføres huden din for å forhindre overoppheting. Hele prosedyren er veldig rask, tar omtrent en halv time å fullføre, selv om den nøyaktige lengden vil avhenge av hva du spesifikt behandler, og dens størrelse eller omfang.

  Her er en oversikt over bivirkninger og hvem som ikke kan behandles med IPL og E-Light.

  Bivirkninger
  – Rødhet og hevelse: Etter behandlingen kan huden bli rød og hoven, men dette vil vanligvis avta i løpet av noen timer til noen dager.
  – Pigmentendringer: IPL og E-Light kan øke risikoen for hyperpigmentering eller hypopigmentering, spesielt hos personer med mørkere hudtyper. Det er viktig å beskytte huden mot solen etter behandlingen.
  – Utslett og kløe: Noen personer kan oppleve utslett eller kløe etter behandlingen, spesielt hvis de har sensitiv hud.
  – Brannskader: Hvis utstyret som brukes under behandlingen ikke er brukt riktig, kan det føre til brannskader. Det er viktig å velge en klinikk som bruker riktig utstyr og følger strenge sikkerhetsprosedyrer.

  MÖ SPECTRUM IPL, SHR og E-Light er alle behandlinger som bruker lysenergi for å behandle forskjellige hudproblemer. Selv om disse behandlingene er relativt trygge, kan det fortsatt være noen risikoer og bivirkninger som du bør være klar over.

  Noen av de vanligste bivirkningene inkluderer: Midlertidig rødhet, hevelse og kløe i det behandlede området. Det kan også være en midlertidig økning i pigmenteringen i huden, spesielt hos personer med mørkere hudtyper. I sjeldne tilfeller kan det oppstå blemmer, skorper eller arrdannelse.

  Det er også noen risikoer forbundet med disse behandlingene. For eksempel kan det være en risiko for øye skade hvis du ikke bruker beskyttelsesbriller under behandlingen. Det er også en risiko for infeksjon hvis utstyret ikke er rent og sterilisert ordentlig.

  Det er viktig å diskutere eventuelle risikoer og bivirkninger med en kvalifisert hudpleieekspert eller lege før du gjennomgår noen av disse behandlingene. De vil kunne gi deg mer informasjon om hva du kan forvente og hvordan du kan minimere risikoen for bivirkninger.

  Kan ikke behandles:
  – Gravide eller ammende kvinner
  – Personer med aktiv akne eller rosacea
  – Personer med hudkreft eller andre hudsykdommer
  – Personer som tar medisiner som øker følsomheten for sollys
  – Personer med mørkere hudtyper, da IPL og E-Light kan øke risikoen for pigmentendringer

  Det er viktig å diskutere eventuelle helseproblemer eller allergier med Korpeveien Legeklinikk før du starter med behandling.

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Det anbefales 3-5 behandlinger med 3 ukers mellomrom. Ved gjentatte behandlinger vil man oppleve en glattere og sunnere hudtone, mindre synlige solskader, samt målrettet kunne behandle utfordringer som pigmentforandringer og sprengte blodkar. Vår IPL laser skiller seg fra vanlige lasere i den forstand at den bruker bredspektret, intense bølgelengder av lys, mens en vanlig laser vil oftest bruke en monokromatisk sammenhengende lyskilde. Disse egenskaper vil i korte trekk gi raskere oppnåelse av ønsket resultat, samtidig som den egner seg bedre for alle hudtoner, ikke bare lyse. Denne behandlingen kan derfor også tas om sommeren.

Før behandling:

 • Selvbruningskrem må ikke brukes på det området som skal behandles minimum 4 uker før behandling.
 • Solkrem kan brukes inntil et par dager før behandling
 • Soling (også solarium) bør unngås i 4 uker før behandling.
 • Hudområder som skal behandles må være fri for make up og fuktighetskremer
 • Det må ikke påsmøres stoffer som kan svi eller irritere huden i en uke før behandling (f.eks A-vitaminsyre)
 • Dersom man bruker antibiotika eller Marevan, eller har brukt enkelte aknebehandlinger siste 12 mnd, bør man unngå laserbehandling. Andre blodfortynnende medikamenter som Acetylsalisylsyre bør legen informeres om.

Etter behandling

 • Solbeskyttelseskrem, minimum faktor 20 må påføres i 6 uker etter behandling
 • Direkte sollys (også solarium) bør unngås, spesielt uken etter behandlingen.

Bivirkninger og komplikasjoner etter IPL og E-light

Her er en oversikt over bivirkninger og hvem som ikke kan behandles med IPL og E-Light.

Bivirkninger
– Rødhet og hevelse: Etter behandlingen kan huden bli rød og hoven, men dette vil vanligvis avta i løpet av noen timer til noen dager.
– Pigmentendringer: IPL og E-Light kan øke risikoen for hyperpigmentering eller hypopigmentering, spesielt hos personer med mørkere hudtyper. Det er viktig å beskytte huden mot solen etter behandlingen.
– Utslett og kløe: Noen pasienter kan oppleve utslett eller kløe etter behandlingen, spesielt hvis de har sensitiv hud.
– Brannskader: Hvis utstyret som brukes under behandlingen ikke er brukt riktig, kan det føre til brannskader. Det er viktig å velge en klinikk som bruker riktig utstyr og følger strenge sikkerhetsprosedyrer.

Hvem kan ikke behandles?

 Gravide eller ammende kvinner
– Pasienter med aktiv akne eller rosacea
– Pasienter med hudkreft eller andre hudsykdommer
– Pasienter som tar medisiner som øker følsomheten for sollys
– Pasienter med mørkere hudtyper, da IPL og E-Light kan øke risikoen for pigmentendringer

Behandlingen kan ikke gis til gravide eller til personer med lysutløst epilepsi. Personer som har blitt behandlet med gull kan heller ikke utsettes for denne type behandling.

Hvem skal ikke behandles?

Gravide og ammende.
Mennesker med epilepsi eller porfyria.
De som har autoimmune sykdommer.

Kopreveien legeklinikk i drammen

Har du et spørsmål?

Ta kontakt på: 92 31 0413

Bestill en gratis konsultasjon hos lege

Hvorfor velge Dr. Braaten og Korpeveien Legeklinikk?

 • Dr. Monica Braaten har mer enn 10 års erfaring som lege og utfører over 2000 ulike estetiske behandlinger årlig
 • Ekspert på å oppnå et naturlig resultat hvor du ikke ser «behandlet» ut.
 • Forstår dine ønsker, og gir veiledning om passende behandlinger.
 • Bruker kun toppmoderne teknikker og kvalitetsprodukter for beste resultater

           Utdanning og kompetanse:

 • 6 årig legeutdanning ved Universitet i Oslo 2012 
 • Mer enn 10 års erfaring som lege 
 • Laser spesialist med internasjonal godkjenning og spesialisering LEVEL 4 fra Vestfold Hudakademi
 • Ekspertkompetanse innen estetisk medisin fra Amabilis Academy, Teosyal og Restylane
 • Sertifisert og godkjent offshorelege
Dr. Monica Braaten

Dr. Monica M. Braaten

Lege og spes. estetisk medisin

Trained Restylane Advanced Professional 

Google anmeldelser
Dr. Monica Braaten
Dr. Monica Braaten

Dr. Monica M. Braaten

Lege og spes. estetisk medisin

Trained Restylane Advanced Professional

Google anmeldelser
Kopreveien legeklinikk i drammen

Har du et spørsmål?

Ta kontakt på: 92 31 0413

Bestill en gratis konsultasjon hos lege

varkampanje 1000 gavekord