Korpeveien Legeklinikk i Drammen - Logo

IPL behandling av pigmentflekker

- korpeveien legeklinikk

HVA ER PIGMENTFLEKKER?

Med alderen eller etter langvarig soling kan brune flekker begynne å vises på huden, spesielt i ansiktet og på hendene. Selv om pigmentflekker ikke utgjør noen helserisiko, velger mange å fjerne dem av estetiske hensyn.

Vi tilbyr skreddersydde løsninger for å behandle pigmentflekker, inkludert melasma, leverflekker og talgvorter. Melasma, som ofte forekommer hos kvinner, viser symmetriske pigmentforandringer på kinn, hake, overleppe og panne. Leverflekker og talgvorter, som vanligvis sees hos eldre, kan også oppstå tidligere og er typisk lokalisert i ansiktet, på hendene og overkroppen.

klokken
Behandlingstid
Timeglass form
Nedetid
En kvinne har fått behandling og føler seg fresh
Resultat
kalender ikon
Varighet
vekt ikon
ubehag
Kvinnelig lege
Utføres av
Dra Monica Braaten google anmeldelser

SPØRSMÅL OG SVAR

Hvordan kan pigmentflekker behandles?

Vi har flere forskjellige metoder som kan behandle pigmentering. De kan brukes alene eller i kombinasjon for å oppnå ønsket resultat. Din behandler vil anbefale en behandlingsplan som er tilpasset din hud. 

IPL MÖ Spectrum behandling er mer skånsom for huden enn vanlig laserbehandling, og gir gode resultater. IPL vil hos de fleste være det anbefalte alternativet. Da vil vi benytte ulike bølgelengder for å behandle både pigmentflekker og rødhet samtidig.

E-light er også en behandlingsmetode som brukes for å redusere pigmentflekker på huden. Den kombinerer lysenergi og radiofrekvens for å målrette og behandle pigmentet i flekkene. Lysenergien trenger inn i huden og bryter ned melaninet, som er pigmentet som gir flekkene sin farge. Samtidig stimulerer radiofrekvensen produksjonen av kollagen. 

E-light-behandlingen kan også brukes på mørkere hudtoner. E-light-teknologien er designet for å kunne tilpasses ulike hudtyper og tilstander, og behandlingen kan justeres for å oppnå optimale resultater på forskjellige hudtoner.

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Antallet behandlinger som er nødvendig varierer avhengig av tilstanden og dybden på pigmentflekkene. En serie med flere behandlinger kan være nødvendig for å oppnå optimale resultater. Det anbefales vanligvis å gjennomføre 3-5 behandlinger. 

Hvor lenge varer resultatet?

Resultatene av IPL-behandlingen med MÖ Spectrum er langvarige og individuelle. Varigheten av resultatene kan variere basert på flere faktorer, inkludert hudtype, eksponering for sol og etterlevelse av anbefalte etterbehandlingsrutiner. Det anbefales å beskytte huden mot solskader og bruke solkrem med høy SPF for å opprettholde resultatene over tid.

Hva er restitusjonstiden?

Restitusjonstiden etter IPL-behandling avhenger av tilstanden som behandles og personens evne til å helbrede. For de fleste pasienter er det vanlig å oppleve mild rødhet og hevelse umiddelbart etter behandlingen, som vanligvis avtar i løpet av noen timer til noen dager. Det kan også være en midlertidig mørkning av pigmentflekkene før de gradvis falmer bort.

Er behandlingen trygg?

IPL-behandlingen med MÖ Spectrum er trygg og effektiv når den utføres av en erfaren og kvalifisert personell eller lege hos Korpeveien Legeklinikk. 

Maskinen bruker ultraraske pulser for å minimere skade på omkringliggende hud og har vist seg å være en sikker behandlingsmetode for pigmentflekker og andre hudtilstander.

Bør man unngå sol etter behandling?

Det anbefales å minimere soleksponering og bruke solkrem med høy SPF (SPF50+) etter IPL- og laserbehandlinger. Huden kan bli mer følsom overfor solen etter behandlingen, og eksponering for sol uten beskyttelse kan øke risikoen for uønsket pigmentering og forsinket helbredelse. Det er viktig å beskytte huden mot solskader for å opprettholde resultatene og unngå komplikasjoner.

Hvor lang tid tar behandlingen?

Behandlingstiden varierer avhengig av størrelsen på området som skal behandles. Vanligvis tar en enkelt IPL-behandling med MÖ Spectrum rundt 10 minutter. Dette gjør at behandlingen kan utføres raskt og effektivt, og at man kan komme tilbake til daglige aktiviteter umiddelbart etterpå. 

Hvordan føles behandlingen?

IPL-behandlingen med MÖ Spectrum oppleves som svært lite ubehagelig av de fleste pasienter. Under behandlingen kan man oppleve en mild varme- eller prikkende følelse på huden, som kan sammenlignes med en lett massasje. Eventuell ubehag kan lindres med kjølende gel eller andre teknikker som brukes av terapeuten. 

Hva er rådene etter behandling?

Etter IPL-behandlingen er det viktig å holde området rent og unngå irritanter som sterke kjemikalier eller skrubbing av huden. Det anbefales også å unngå varme og fuktige forhold, som badstuer eller trening som får deg til å svette, i noen dager etter behandlingen. 

Følg nøye de etterbehandlingsinstruksjonene som blir gitt av Korpeveien Legeklinikk for å sikre optimal helbredelse og resultater.

Hva er mulige bivirkninger?

MÖ Spectrum er generelt trygg og har begrensede bivirkninger, er det noen mulige bivirkninger som kan oppstå. Disse inkluderer midlertidig rødhet, hevelse, kløe, blemmer, skorper eller mørkning av pigmentflekker. Disse bivirkningene er vanligvis milde og forsvinner vanligvis i løpet av noen dager eller uker. 

Alvorlige bivirkninger er sjeldne, men kan inkludere infeksjon, arrdannelse eller endringer i pigmentering. Det er viktig å følge de råd og instruksjoner som blir gitt av Korpeveien Legeklinikk for å minimere risikoen for bivirkninger. 

Hvem skal ikke behandles?

Gravide kvinner, personer med aktiv solbrenthet eller solskader, personer med mørke hudtoner, og personer med aktive infeksjoner eller hudsykdommer bør ikke behandles med IPL eller E-light behandlinger.

Vi bruker kun E-light på mørkere hudtoner.  

Kopreveien legeklinikk i drammen

Har du et spørsmål?

Ta kontakt på: 92 31 0413

Bestill en gratis konsultasjon hos lege

Hvorfor velge Dr. Braaten og Korpeveien Legeklinikk?

  • Dr. Monica Braaten har mer enn 10 års erfaring som lege og utfører over 2000 ulike estetiske behandlinger årlig
  • Ekspert på å oppnå et naturlig resultat hvor du ikke ser «behandlet» ut.
  • Forstår dine ønsker, og gir veiledning om passende behandlinger.
  • Bruker kun toppmoderne teknikker og kvalitetsprodukter for beste resultater

           Utdanning og kompetanse:

  • 6 årig legeutdanning ved Universitet i Oslo 2012 
  • Mer enn 10 års erfaring som lege 
  • Laser spesialist med internasjonal godkjenning og spesialisering LEVEL 4 fra Vestfold Hudakademi
  • Ekspertkompetanse innen estetisk medisin fra Amabilis Academy, Teosyal og Restylane
  • Sertifisert og godkjent offshorelege
Dr. Monica Braaten

Dr. Monica M. Braaten

Lege og spes. estetisk medisin

Trained Restylane Advanced Professional 

Google anmeldelser
Dr. Monica Braaten
Dr. Monica Braaten

Dr. Monica M. Braaten

Lege og spes. estetisk medisin

Trained Restylane Advanced Professional

Google anmeldelser
Kopreveien legeklinikk i drammen

Har du et spørsmål?

Ta kontakt på: 92 31 0413

Bestill en gratis konsultasjon hos lege

varkampanje 1000 gavekord