Korpeveien Legeklinikk i Drammen - Logo

Se digital prisliste 2024

Injeksjonsbehandling mot kronisk migrene

kronisk migrene

Hos Korpeveien Legeklinikk tilbyr vi grundig utredning hos lege med avansert injeksjonsbehandling for hodepine og kronisk migrene. Våre tjenester er tilgjengelige i Mjøndalen og Drammen.

Ingen ventetid. Ingen henvisning nødvendig.

Forståelse av migrene

Migrene er en nevrologisk tilstand preget av gjentatte hodepineanfall. Smerten er ofte ensidig og pulserende.

Under et migreneanfall kan du oppleve intens smerte som forverres ved fysisk aktivitet. Vanligvis varer et migreneanfall fra fire timer til tre dager og er ofte ledsaget av symptomer som kvalme, lys- og lydømfintlighet. Noen personer kan også oppleve visuelle forstyrrelser, som flimrende lys eller blinkende lys, kjent som aura, før et migreneanfall.

Hvem kan få migrene?

Omtrent 10% av befolkningen lider av migrene, og tilstanden har en sterk genetisk komponent.

Migreneutløsere kan variere fra person til person, men noen vanlige årsaker inkluderer:

 • Stress
 • Alkoholinntak
 • Uregelmessige søvnmønstre og måltider
 • Hormonelle svingninger, for eksempel under menstruasjon
 • Graviditet
 • Bruk av prevensjonsmidler
 • Overgangsalder

Kronisk migrene

Noen personer kan oppleve nesten daglige hodepiner, som er en kombinasjon av migrene og spenningshodepine. Hvis du har hodepine i 15 eller flere dager i måneden, hvorav minst åtte av dem er migreneanfall, kan du ha kronisk migrene.

Effektiv utredning og behandling av migrene hos Korpeveien Legeklinikk

Ønsker du grundig utredning og riktig behandling for dine hodepinesymptomer? Hos Korpeveien Legeklinikk tar vi oss god tid til å kartlegge dine symptomer og gir deg en grundig diagnose for å sikre riktig behandling.

Hodepine kan ha ulike årsaker og typer. Det internasjonale hodepineforbundet har identifisert hele 14 hovedtyper, hvorav migrene og spenningshodepine er de mest vanlige.

For å sikre en grundig utredning oppfordrer vi deg til å registrere dine symptomer før konsultasjonen. En hodepinekalender eller dagbok kan være nyttig for å notere ned når hodepinen oppstår og hvordan den påvirker deg. Du kan også ta med informasjon om eventuelle familiemedlemmer med lignende hodepine, andre sykdommer du lider av, medisiner du bruker og doseringen av dem.

Ved Korpeveien Legeklinikk kan vi også tilby nevrologiske undersøkelser, blodprøver og henvisning til MR av hodet om nødvendig. Dette vil legen vurdere ut fra din sykehistorie og de symptomer du presenterer.

Kronisk migrene defineres som hodepine som oppstår i mer enn 15 dager i måneden, hvorav minst åtte dager er bekreftet som migrene.

For pasienter med kronisk migrene tilbyr vi også injeksjonsbehandling. Migrene er en nevrologisk sykdom preget av anfallsvis hodepine, ofte ensidig og pulserende. Vår moderne injeksjonsbehandling har vist seg å være effektiv mot kronisk migrene og gir lindring i 4-6 måneder. Etter denne perioden kan det være behov for gjentatte behandlinger.

Ta kontakt med Korpeveien Legeklinikk for en grundig utredning og riktig behandling av dine hodepinesymptomer. Vi er her for å hjelpe deg.

Migrenetest/ID-Migraine*:

Finn ut om hodepinen din sannsynligvis er migrene ved å svare på følgende tre spørsmål:

 1. Plages du av lys under hodepinen?
 2. Har hodepinen ført til at du har vært borte fra jobb/skole en dag eller mer i løpet av de siste tre månedene?
 3. Blir du kvalm eller uvel når du har hodepine?

Hvis du svarer “ja” på to av spørsmålene over, er det 93% sannsynlighet for at du har migrene. Hvis du svarer “ja” på alle tre spørsmålene, er det 98% sannsynlighet for migrene.

 

*ID-Migraine: Lipton et al. Neurology, 2003. https://n.neurology.org/content/61/3/375.short

Spørsmål og svar

Er jeg en egnet kandidat?

Behandlingen passer godt for både menn og kvinner. Kronisk migrene er en alvorlig type migrene. Det kan begrense deg i hverdagen og påvirke de rundt deg.

Kan jeg få dekket deler av behandlingen fra det offentlige?

Korpeveien Legeklinikk tilbyr deg grundig utredning og moderne migrenebehandling. Etter søknad kan man få dekket medikamentutgiftene fra det offentlige.

HELFO dekker utgifter til behandling av kronisk migrene hvor andre profylaktisk behandlinger ikke har gitt tilfredsstillende effekt. I slike tilfeller sender legen inn søknad til HELFO om å få dekket behandlingen.

Kronisk migrene er definert som å ha 15 eller flere hodepine dager per måned (både migrene og annen hodepine teller), med 8 eller flere av disse 15 hodepine dagene som involverer migrene som varer i 4 timer eller mer.

Hvordan foregår behandlingen?

Injeksjonsbehandlingen er ofte svært effektiv mot kronisk migrene. Denne behandlingen innebærer små presisjonsinjeksjoner i 7 viktige muskelområder i ansiktet, hodet og nakken.


Behandlingen forhindrer hodepine og migrene før den begynner, i motsetning til behandlinger du tar etter at hodepinen eller migrene har begynt.

Har behandlingen noen bivirkninger?

Risiko og komplikasjoner
Mulige bivirkninger inkluderer: forbigående hodepine, hevelse, blåmerker, smerte under injeksjon, kløe, nummenhet, asymmetri (ujevnhet ), midlertidig hengende øyelokk eller øyenbryn, allergiske reaksjoner, infeksjon, muskelsvakhet. Hos et mindre antall individer virker injeksjonen ikke tilfredsstillende eller så lenge som vanlig.

Blåmerker kan forekomme. Stoffer som øker risikoen for blåmerker inkluderer vitamin E, aspirin og andre ikke – steroide antiinflammatoriske stoffer.

Hvis du har tatt noen av de ovennevnte innen de siste 7 dagene har du økt risiko for blåmerker.

Det kan være en høyere mulighet for bivirkninger hvis du ikke følger visse instruksjoner i minst 4 timer fra behandlingstiden.
Disse inkluderer:
– Ikke legge deg ned eller bøye deg i lengre tid i minst 4 timer fra behandlingstiden.
– Ikke manipulere eller massere det behandlede området i minst 4 timer etter behandlingen.

Hvem skal ikke behandles

 • Personer med visse nevrologiske sykdommer som f.eks. myasthenia gravis
 • Gravide og ammende
 • Personer med epilepsi, porfyria, enkelte nevrologiske- eller autoimmune sykdommer
 • Man må være frisk uten en pågående infeksjon

Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert behandler og å diskutere alle mulige bivirkninger og risikoer før du bestemmer deg for å gjennomgå en behandling.

Ved konsultasjonen får du gjennomgående og grundig informasjon skriftlig om vanlige og sjeldne bivirkninger før du igangsetter behandling.

Hvordan vet jeg om injeksjonsbehandling for migrene vil fungere for meg?

Behandlingen gir minimalt med ubehag og settes ved hjelp av en svært tynn nål inn i det området som skal behandles. Effekten kommer gradvis i løpet av noen dager. Man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen.