Korpeveien Legeklinikk i Drammen - Logo

Se digital prisliste 2024

Behandling av Tanngnissing og Anspente Kjever

Behandling av tanngnissing og anspente kjever

Har du noen gang våknet opp med en øm kjeve eller hodepine? Dette kan være tegn på tanngnissing eller anspente kjever, noe som kan være svært ubehagelig og forstyrrende for din daglige livskvalitet. Tanngnissing skjer ofte i søvne eller i stressende situasjoner, og symptomene kan variere fra ømme tyggemuskler til smertefulle kjever og slitasje på tennene. Noen opplever også stivhet i nakken og hodepine ved oppvåkning. I ekstreme tilfeller kan kjeven til og med komme ut av ledd.

Hvem er mest utsatt?

Personer under 40 år og de som opplever mye stress i hverdagen er spesielt utsatt for dette. Men det er viktig å merke seg at dette er en tilstand som kan ramme alle, uavhengig av alder og livsstil.

Vår tanngnissing behandlingsmetode

Ved Korpeveien Legeklinikk tilbyr vi en effektiv behandling som kan bidra til å dempe og lindre disse plagene raskt. Behandlingen innebærer injeksjon av et spesifikt virkestoff som virker direkte på kjevemusklene. Innen en uke etter behandlingen vil de fleste kunne oppleve en betydelig reduksjon i spenning, anspenthet og smerte. Effekten kan variere avhengig av styrken i kjevemusklene, og det er derfor viktig å opprettholde behandlingen med jevne mellomrom. Tidsintervallene for ny behandling kan justeres over tid for å sikre optimal effekt.

For å sikre en varig effekt, tilbyr vi en skreddersydd behandlingsplan som kan justeres over tid. Dette inkluderer regelmessige oppfølgingsavtaler for å vurdere effekten av behandlingen og eventuelt justere doseringen av legemidlet.

Erfaring og kompetanse

Vår erfarne og sertifiserte lege ved Korpeveien Legeklinikk har lang erfaring med denne typen behandling. Du kan derfor føle deg trygg på at du er i gode hender. Se andre handlinger: Injeksjonsbehandling mot kronisk migrene

Ta kontakt for en gratis konsultasjon

Er du plaget av tanngnissing eller anspente kjever? Ta gjerne kontakt med oss på Korpeveien Legeklinikk for å få mer informasjon. Vi tilbyr også en gratis og uforpliktende konsultasjon, der du kan få svar på alle dine spørsmål og en skreddersydd behandlingsplan.

Få gratis konsultasjon her.

Spørsmål og svar

Er jeg en egnet kandidat?

Hvis du gnisser tenner under søvn eller på dagtid, kan medisinsk injeksjon være en god løsning for deg.

Hvordan foregår behandlingen?

Ved hjelp av en svært tynn nål sprøytes små doser med relakserende anti-rynkemiddel inn i massetermuskelen som finnes på hver side av ansiktet. Muskelen svekkes, noe som hjelper til med å kontrollere ufrivillig tanngnissing og sammenbiting av kjeven. Frivillige bevegelser slik som tygging og ansiktsuttrykk, forandres ikke av behandlingen.

Hvilken effekt har behandlingen?

Resultatene begynner å vises omtrent 2 uker etter injeksjonene, og det endelige resultatet blir sett etter 6-8 uker.

Hvor lang tid tar behandlingen?

Behandlingen tar vanligvis 20-30 minutter.

Hvor lenge varer resultatet?

Resultatene kan vare i opptil 6-8 måneder. Individuelle resultater forekommer.

Har behandlingen noen bivirkninger?

Risiko og komplikasjoner
Mulige bivirkninger inkluderer: forbigående hodepine, hevelse, blåmerker, smerte under injeksjon, kløe, nummenhet, asymmetri (ujevnhet ), midlertidig hengende øyelokk eller øyenbryn, allergiske reaksjoner, infeksjon, muskelsvakhet. Hos et mindre antall individer virker injeksjonen ikke tilfredsstillende eller så lenge som vanlig.

Blåmerker kan forekomme. Stoffer som øker risikoen for blåmerker inkluderer vitamin E, aspirin og andre ikke – steroide antiinflammatoriske stoffer.

Hvis du har tatt noen av de ovennevnte innen de siste 7 dagene har du økt risiko for blåmerker.

Det kan være en høyere mulighet for bivirkninger hvis du ikke følger visse instruksjoner i minst 4 timer fra behandlingstiden.
Disse inkluderer:
– Ikke legge deg ned eller bøye deg i lengre tid i minst 4 timer fra behandlingstiden.
– Ikke manipulere eller massere det behandlede området i minst 4 timer etter behandlingen.

Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert behandler og å diskutere alle mulige bivirkninger og risikoer før du bestemmer deg for å gjennomgå en behandling.

Ved konsultasjonen får du gjennomgående og grundig informasjon skriftlig om vanlige og sjeldne bivirkninger før du igangsetter behandling.

Hvem utfører behandlingen?

Utføres av en erfaren, autorisert lege.

Hvem skal ikke behandles?

  • Personer med visse nevrologiske sykdommer som f.eks. myasthenia gravis
  • Gravide og ammende
  • Personer med epilepsi, porfyria, enkelte nevrologiske- eller autoimmune sykdommer
  • Man må være frisk uten en pågående infeksjon

Kan jeg bestille en uforpliktende konsultasjon?

Korpeveien Legeklinikk er klar til å ivareta dine personlige behov og vi er behjelpelige med å svare på dine spørsmål når som helst. Ta kontakt med Korpeveien Legeklinikk ved å bruke kontaktskjemaet eller ring 923 10 413 i dag for å planlegge din estetiske legekonsultasjon.