Korpeveien Legeklinikk i Drammen - Logo

Se digital prisliste 2024

Behandling av hyperhidrose (overdreven svette)

injeksjonbehandling av hyperhidrose

Hyperhidrose, også kjent som overdreven svette, er en tilstand som kan være svært plagsom for mange. Selv om det ikke er en farlig tilstand, kan det føre til situasjoner som svettelukt og flekker på klærne. 

Hva er hyperhidrose?

Hyperhidrose er en medisinsk tilstand der en person svetter mer enn det som er nødvendig for å regulere kroppstemperaturen. Dette kan skje i ulike deler av kroppen, inkludert armhulene, hendene, føttene og ansiktet.

Korpeveien Legeklinikk og Dr. Braaten tilbyr profesjonell behandling av hyperhidrose. Vår erfarne lege har spesialkompetanse og lang erfaring i å utrede og behandle denne tilstanden. Behandlingen vi tilbyr er injeksjonsbehandling, en effektiv og langvarig metode.

Hvordan fungerer injeksjonsbehandling?

Injeksjonsbehandling mot svette innebærer at et virkestoff sprøytes inn i svettekjertlene. Dette virkestoffet blokkerer nervenes signaler som aktiverer svettekjertlene, noe som reduserer svetteproduksjonen. Det er viktig å merke seg at behandlingen kun virker lokalt, og eventuelle bivirkninger er begrenset til det behandlede området.

Effekten av injeksjonsbehandlingen varierer fra person til person, men vanligvis varer den i omtrent 6 måneder. Etter denne perioden kan du velge å gjenta behandlingen for å opprettholde effekten. Noen opplever at effekten varer lengre etter gjentatte behandlinger.

Smerten forbundet med injeksjonene er vanligvis minimal. Ved behov kan bedøvelseskrem brukes for å redusere ubehaget. Etter behandlingen kan det oppstå litt ømhet, men dette er normalt og forsvinner vanligvis raskt.

Hvem bør unngå behandlingen?

Gravide og ammende kvinner bør unngå denne behandlingen på grunn av usikkerheten rundt virkestoffets effekt på fostre og spedbarn. Det samme gjelder for personer med nevrologiske sykdommer.


Kontakt Oss

Korpeveien Legeklinikk og Dr. Braaten er dedikert til å gi deg best mulig behandling for hyperhidrose. Kontakt oss for mer informasjon om våre tjenester. Vi er her for å hjelpe deg med å håndtere overdreven svette og forbedre din livskvalitet.

Få gratis og uforpliktende konsultasjon

Spørsmål og svar

Behandlingen passer godt for både menn og kvinner. Passer for deg som har overdreven svette og hvor dette hemmer deg i sosiale situasjoner eller generelt i hverdagen.

Behandlingen gir minimalt med ubehag og settes ved hjelp av en svært tynn nål inn i det området som skal behandles. Effekten kommer gradvis i løpet av noen dager. Man kan gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen.

Det fungerer ved midlertidig å blokkere signaler mellom nervene og svettekjertlene. En enkel behandling kan holde armhulene tørre og svettefrie i opptil 4-7 måneder.

Behandlingen tar vanligvis 20-30 minutter.

Behandlingen gir en midlertidig effekt som vanligvis varer i 3-5 måneder etter første gangs behandling. For å opprettholde den optimale effekten, anbefales det å gjenta behandlingen regelmessig i en periode. Dette kan bidra til å sikre at du får den ønskede effekten av behandlingen over tid. Resultater fra vitenskapelige studier med medisinsk injeksjon tyder imidlertid på at effekten varer lenger etter hver ny behandling. Sannsynligvis beror dette på at muskelen som blir behandlet etter hvert blir mindre aktiv og svakere som resultat av at den ikke brukes.

Utføres av en erfaren, autorisert lege.

Risiko og komplikasjoner
Mulige bivirkninger inkluderer: forbigående hodepine, hevelse, blåmerker, smerte under injeksjon, kløe, nummenhet, asymmetri (ujevnhet ), midlertidig hengende øyelokk eller øyenbryn, allergiske reaksjoner, infeksjon, muskelsvakhet. Hos et mindre antall individer virker injeksjonen ikke tilfredsstillende eller så lenge som vanlig.

Blåmerker kan forekomme. Stoffer som øker risikoen for blåmerker inkluderer vitamin E, aspirin og andre ikke – steroide antiinflammatoriske stoffer.

Hvis du har tatt noen av de ovennevnte innen de siste 7 dagene har du økt risiko for blåmerker.

Det kan være en høyere mulighet for bivirkninger hvis du ikke følger visse instruksjoner i minst 4 timer fra behandlingstiden.
Disse inkluderer:
– Ikke legge deg ned eller bøye deg i lengre tid i minst 4 timer fra behandlingstiden.
– Ikke manipulere eller massere det behandlede området i minst 4 timer etter behandlingen.

Det er viktig å velge en erfaren og kvalifisert behandler og å diskutere alle mulige bivirkninger og risikoer før du bestemmer deg for å gjennomgå en behandling.

Ved konsultasjonen får du gjennomgående og grundig informasjon skriftlig om vanlige og sjeldne bivirkninger før du igangsetter behandling.

  • Personer med visse nevrologiske sykdommer som f.eks. myasthenia gravis
  • Gravide og ammende
  • Personer med epilepsi, porfyria, enkelte nevrologiske- eller autoimmune sykdommer
  • Man må være frisk uten en pågående infeksjon